Kabaklı Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı KöfteKullanılan Malzemeler: 500 gr kıyma2 adet kabak (rendelenmiş) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 diş sarımsak 2 dilim etimek (ufalanmış) 2 adet yeşil soğan 1 yumurta 3-4 dal maydanoz (ince doğranmış) 1 yemek kaşığı kimyon (ince doğranmış) 1'er tatlı kaşığı kekik, nane Tuz, karabiber, pulbiber Tarifin Hazırlanışı Köfteyi hazırlamak için malzemeleri yoğurma kabına alın ve tüm malzemeler karışana kadar yoğurun ![]() Hazırladığınız harçdan parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ![]() Kapaklı bir tava ya da yayvan bir tencereye az miktarda (köfteler tencereye yapışmayacak kadar) sıvıyağ dökün ![]() Isınmış olan tavaya köfteleri dizin ve bir tarafını orta dereceli ateşte diğer tarafını kısık ateşte köfteler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın![]() NOT: Köfteyi hazırlarken etimek yerine bayat ekmek için ya da galeta unuda kullanabilirsiniz |
|
|
|