Kral Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kral Köftesi![]() Malzemeler: 750gr kıyma2 adet soğan 3 dilim ufalanmış ekmek içi veya 3-4 yemek kaşığı galeta unu 500gr mantar (yıkanıp biçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş)10 dilim kadar tost kaşarı (bütün alıp dilimleyebilirsiniz) 2 silme tatlı kaşığı tuz karabiber sıvıyağ Yapılışı: Soğanın birini soyup rendeleyin ve yoğurma kabına alın ![]() Kıymayı, ekmek, tuz ve karabiber ile birlikte iyice yoğurun ![]() Diger soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağda soteleyin Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip soteledikten sonra altın kapatın![]() Köfteleri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde şekillendirin Hafif sıvıyağda ızgara veya tavada kızartın![]() Kızarttığınız köfteleri fırın tepsisine dizip üzerine mantarlı sosu dökün ![]() Her köfteye bir dilim kaşar yerleştirip peynirler eriyinceye kadar fırında tuttuktan sonra sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|