Belikırık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BelikırıkBelikırık ![]() malzemeler • 4 adet orta boy patlıcan • 300 gr köftelik kıyma • 1 adet soğan • 2 adet orta boy domates rendesi • 3-4 adet sivri biber • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 su bardağı su • 1-2 diş sarmısak • Tuz, karabiber Hazırlanışı Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber yoğurulur Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 5 cm kalınlığında dilimlere ayrılır Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir![]() Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış tepsiye yerleştirilir Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir Salça 1 bardak su içerisinde ezilir Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir Fırında patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır Afiyet olsunn![]() ![]() ![]() (dır) |
|
|
|