Porçini Mantarlı Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Porçini Mantarlı Biftek![]() 4 dilim biftek 4 arpacık soğan 40 gr kurutulmuş porçini mantar veya 7~8 taze porçini mantar 1 kırmızıbiber 1 sivri biber 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1/5 demet maydanoz Tuz Karabiber Porçini mantarlı biftek: Biftekleri jülyen doğrayın Kırmızıbiberi ve sivri biberi de jülyen doğrayın Kurutulmuş mantarları sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlayın Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün![]() Bir tavada ayçiçeği yağı ve tereyağını eritin Küçük doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin Biftekleri ekleyip orta ateşte soteleyin Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin![]() Su miktarı az gelirse çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz Daha sonra biberleri ekleyin Biberler yumuşayınca mantarları ilave edin Tuz, baharatlar ve maydanozu ekleyip karıştırın Ocaktan alıp sıcak servis yapın
|
|
|
|