![]() |
Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Mercimek Köftesi TarifiMercimek Köftesi Tarifi Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 su bardağı ince bulgur 2 adet büyük boy patates 2 adet orta boy soğan 1 ![]() 1 ![]() 1/2 demet maydonoz 1/2 demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı pulbiber 5 adet taze soğan yeterince tuz Marul veya nane,roka da olabilir ![]() Yapılışı: Kırmızı mercimekleri ayıkladım yıkadım ve üzerine beş su bardağı su ekledim ![]() ![]() ![]() ![]() Bulguru ayıkladım yıkadım ve süzgeçte süzdürdüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mercimek ve bulguru bekletirken ben,soğanları soydum yıkadım rondoda yemeklik hazırladım ![]() Hazırladığım soğanları zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurdum ![]() ![]() ![]() Hazırladığım bu karışımı mercimek ve bulgurun üzerine ilave ettim ve tencerenin kapağını tekrar kapattım ![]() Patatesleri yıkadım kabuklarıyla ve bütün halde haşladım,soydum ve rendenin kalın tarafıyla rendeledim ![]() Taze soğanları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım ![]() Maydonoz ve dereotunu ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım ![]() Bulgur,mercimek karışımına yeterince tuz ilave ettim yaklaşık 10-15dk ![]() ![]() Rendelediğim patatesler ve tuzu ekledim 5dk ![]() ![]() Hazırladığım köfte karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp fotoğraftaki şekilleri verdim ![]() Benim marulum kalmamıştı ben servis tabağına nane yaprakları ekledim ![]() Servis tabağına,roka,marul,nane yaprakları serip üzerine köfteleri yerleştirdim ![]() Domates ve limon ile dekore ettim ![]() Afiyet olsun, |
![]() |
![]() |
|