Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köftesi, mercimek, patatesli, tarifi

Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet büyük boy patates
2 adet orta boy soğan
15 çorba kaşığı biber salçası
15 çorba kaşığı domates salçası
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pulbiber
5 adet taze soğan
yeterince tuz
Marul veya nane,roka da olabilir

Yapılışı:
Kırmızı mercimekleri ayıkladım yıkadım ve üzerine beş su bardağı su ekledimOrta kısık ateşte tencerenin kapağını yarım kapatıp mercimekler ezilip dağalıncaya kadar pişirdimMercimeklerin suyunu tamamen çektirmedimSulu kaldı
Bulguru ayıkladım yıkadım ve süzgeçte süzdürdümMercimekleri pişirdiğim tencerenin içine ilave ettimMercimeklerinin suyunu tam çektirmemiştim kalan su bulgurun şişmesi için gerekli olacakEğer dalgınlığınıza gelirse kaynamış sıcak su ilave edinAksi taktirde bulgurlar şişmiyor hem kıtır kıtır oluyor hemde sert oluyorTencerenin kapağını kapattımBu şekilde yaklaşık bir saat beklettim
Mercimek ve bulguru bekletirken ben,soğanları soydum yıkadım rondoda yemeklik hazırladım
Hazırladığım soğanları zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurdumBiber ve domates salçalarını,karabiber,kimyon,pulbiber yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ilave ettim ve 5dkorta kısık ateşte kaynattım
Hazırladığım bu karışımı mercimek ve bulgurun üzerine ilave ettim ve tencerenin kapağını tekrar kapattım
Patatesleri yıkadım kabuklarıyla ve bütün halde haşladım,soydum ve rendenin kalın tarafıyla rendeledim
Taze soğanları ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım
Maydonoz ve dereotunu ayıkladım yıkadım ve incecik doğradım
Bulgur,mercimek karışımına yeterince tuz ilave ettim yaklaşık 10-15dkyoğurdum
Rendelediğim patatesler ve tuzu ekledim 5dkkadar daha yoğurdum
Hazırladığım köfte karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp fotoğraftaki şekilleri verdim
Benim marulum kalmamıştı ben servis tabağına nane yaprakları ekledim
Servis tabağına,roka,marul,nane yaprakları serip üzerine köfteleri yerleştirdim
Domates ve limon ile dekore ettim
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com