Körili Ve Nohutlu Balkabağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Ve Nohutlu Balkabağı![]() 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı köri 2 soğan 3 limon otu 6 kakule 1 yemek kaşığı hardal tohumu 1 kg balkabağı 250 ml sebze suyu 400 ml hindistan cevizi sütü 400 gr haşlanmış nohut 1 limonun suyu Nane yaprağı Körili ve nohutlu balkabağı: Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun Köri ekleyin Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin Küp doğranmış balkabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın
|
|
|
|