Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
imambayıldı, mantarlı

Mantarlı İmambayıldı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı İmambayıldı





1 çay bardağı riviera zeytinyağı
4 küçük patlıcan
500 gr mantar
3 domates, 2 soğan
2 sivribiber
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 dal dereotu, tuz

Mantarlı imambayıldı:
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun Acısını çıkarmak için tuzlu suda 15 dakika bekletin Daha sonra süzüp kurulayın
Mantarları temizleyip dilimleyin, kararmaması için limonlu suda bekletin Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın Mantarları süzüp derin bir kaba alın ve hazırladığınız diğer sebzeleri ekleyip karıştırın

Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde keserek açın Mantarlı karışımı patlıcanların içine doldurun
Zeytinyağı, su, tuz ve tozşekeri tencereye alın Patlıcanları tencereye yerleştirip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın

Şefin Yorumu :
Servisten önce imambayıldının üzerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı gezdirirseniz daha lezzetli olurAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.