Mercimekli Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Barbunya![]() 1 kg barbunya fasulyesi 1 su bardağı yeşil mercimek 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kesme şeker 1 kırmızı salçalık biber 3 su bardağı sıcak su Tuz Mercimekli barbunya: Barbunyaları ayıklayıp limonlu suda diri kıvamda haşlayın Mercimeği 5 dakika haşlayın Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kıvamda haşlayın Fasulye ile mercimeği süzüp tencereye alın![]() Taze soğanları temizleyip doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın Salçalık biberi temizleyip doğrayın Soğan, salçalık biber, şeker, sıcak su, yağ ve tuzu mercimekli fasulyeye ekleyip tencerenin kapağını kapatın 15-20 dakika pişirip soğumaya bırakın Maydanozu ilave edip karıştırın ve servis yapın
|
|
|
|