Fırında Mantarlı Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mantarlı Patates![]() 4-5 patates 3 domates 2 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı pirinç 20 mantar 3-4 dal maydanoz 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı su Yarım limonun suyu Tuz, karabiber Fırında mantarlı patates: Patatesleri soyup halka halka dilimleyin Domatesleri soyup küp küp doğrayın Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin Pirinci yıkayıp süzün Maydanozu yıkayıp kıyın![]() İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın![]() Mantarları süzün Hazırladığınız sosun yarısını derin bir fırın kalıbına dökün Patateslerin yarısını sosun üzerine döşeyin Sırasıyla 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ve pirinci serpiştirip mantar dilimlerini ekleyin Kalan domatesli sosu üzerine gezdirip patates dilimleriyle işlemi tamamlayın Kalan peyniri ekleyip tuz serpin ve üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin 2 kaşık sıvıyağını üzerine gezdirin Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve fırından alın Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|