Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, vişne

Vişne Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Kebabı





180 gr yağsız kıyma
50 gr kuyruk yağı
30 gr vişne
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Toz antep fıstığı

Vişne kebabı:
Kıyma ve kuyruk yağını ince kıyıp derin bir kaba alın Her iki malzemeyi hamur yoğurur gibi iyice yoğurun Elinizi hafif ıslatıp karışımdan parçalar koparıp iri bilyeler halinde şekillendirin Yuvarlak şekildeki köfteleri şişlere dizin ve ızgarada her tarafını iyice pişirin Derin bir sos tenceresinde ayıklanmış vişne ve nar ekşisini koyu sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin Sos soğuduktan sonra sıcak köftelerin üzerine dökün Toz antep fıstığı serpip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.