Ayvalı Dana Etli Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Dana Etli Kavurma![]() 600 gr dana kuş başı 3 sivribiber 12 arpacık soğan 1 sarı biber 1 kırmızıbiber 100 gr mantar 1 ayva 50 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeğiyağı 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber Ayvalı dana etli kavurma: Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak suda haşlayın Soğanların kabuklarını soyun Biberleri ve mantarları doğrayın![]() Suyunu süzdürdüğünüz ayvaya sırasıyla kuşbaşı eti ve doğradığınız sebzeleri ilave edip pişirin ![]() Tereyağı, tuz, kekik ve karabiberide ilave edip bir kaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|