Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pastırmalı Patlıcan Sarma![]() 4 uzun ve ince patlıcan 24 çemensiz pastırma dilimi 2 su bardağı küp doğranmış dil peyniri 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 6 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 yumurta 1 su bardağı un Kızartmak için ayçiçeği yağı Tuz karabiber Fırında pastırmalı patlıcan sarma : Patlıcanların uç kısımlarını kesip uzunlamasına dilimleyin Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin Süzüp kağıt havlu ile kurulayın Unu geniş bir tabağa dökün Yumurtaları çukur bir tabakta hafif çırpın Patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya bulayın Ayçiçeğiyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün![]() Domatesleri soyup küçük doğrayın Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin Domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 10 dakika pişirin Domatesli sosu fırın tepsisine dökün Patlıcan dilimlerinin üzerlerine birer pastırma dilimi yerleştirip peyniri paylaştırın ve sıkı bir rulo şeklinde sarın Rulo patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin Üzerine kaşar peyniri serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyene kadar pişirin Fırından alıp sıcak servis yapın
|
|
|
|