Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brulee, creme, portakallı

Portakallı Crème Brûlée

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Crème Brûlée





Yarım vanilya çubuğu
25 su bardağı krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
3/4 su bardağı toz şeker

üzeri için
3 yemek kaşığı esmer şeker

Portakallı crème brûlée:
Kremayı küçük bir sos tenceresine alın Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin

Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın Kremayı karıştırarak ekleyin Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın üzerini alüminyum folyo ile kapatın Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin Servisten önce üzerlerine bolca esmer şeker serpip pürmüz ile yakın Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.