![]() |
Gönlü Ferah Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönlü Ferah Tatlısı![]() Malzemeler 1 Litre süt 1 Su bardağı tozşeker 2 Çorba kaşığı mısır nişastası 2 Çorba kaşığı un 1 Paket vanilya 1 Adet yumurtanın sarısı 100 gr margarin 1 Poşet krem şanti 1 ![]() 500 gr taze kayısı 1 Paket etimek Süslemek için; Antepfıstığı ve hizdistancevizi Yapılışı: Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin ![]() Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın ![]() Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın ![]() Etimekleri cam bir kabın içine dizin ![]() 1 ![]() ![]() Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin ![]() Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın |
![]() |
![]() |
|