![]() |
Melki (Çıntar) Kavurması Ve Kızartması.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Melki (Çıntar) Kavurması Ve Kızartması..Melki, kuru soğan, sıvıyağ,tuz Melki kavurması için; Melkileri bol suda iyice yıkayın ![]() ![]() Yıkadığınız melkileri irice doğrayın ![]() Tencerede su kaynatın kaynayan suyun içine melkileri atıp biraz haşlayın ![]() Yemeklik doğradığınız kuru soğanı sıvı yağda kavurun ![]() Soğanlar kavrulunca üzerine doğrayıp haşladığınız melkileri atın ![]() ![]() ![]() ![]() Melki kızartması için; Melkileri kızartmak isterseniz küçük veya orta büyüklükte olan melkileri bütün olarak haşlayın ![]() Haşladığınız melkileri tuzlayıp,una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın ![]() Ağır olur derseniz una buladığınız melkileri yağladığınız fırın tepsisine sıralayın(üst kısımları alta gelecek şekilde ) Melkilerin üzerine bir iki damla sıvıyağ gezdirin ![]() ![]() Melki yağmurlar yağdıktan sonra bu mevsimde çam ağaçlarının altında yetişiyor ![]() ![]() Not: Balıkesir yöresinde çam mantarına melki diyorlar ege bölgesinde çıntar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|