Havuç Kremalı Soğan Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Kremalı Soğan Dolması8 Adet beyaz soğan 500 gr havuç 1 Çorba kaşığı süt 4-5 Dal maydanoz 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Fırını 180 dereceye ayarlayın Soğanların içini dikkatlice çıkarın Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın |
|
|
|