Ayva Tatlısı 6 Kişilik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlısı 6 Kişilik![]() AYVA TATLISI ( 6 kişilik ) Malzemeler : 3 adet ayva 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 adet limon 2,3 adet karanfil Az miktarda loğusa şekeri Hazırlanışı : Ayvaları soyarak ikiye ayırıp çekirdek yatakları çıkarın Yıkayıp tencereye koyup bir su bardağı su ile ayvalar biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın Hafif yumuşayan ayvaları fırına girebilen cam bir kaba oyuk kısımları üstte gelecek şekilde aralıklı dizin Loğusa şekerini kalan bir bardak suda eritip üzerine şekeri ve yarım limon suyunu koyup 3-4 dakika şurubu kaynatın Bu şurubu yavaş yavaş kaşıkla ayvaların üzerine döküp karanfilleride koyup orta hararetli fırında ayvalar şekeri çekip şurup jöle haline gelinceye kadar pişirin Ayvaları fırından alıp soğutun Soğuyan tatlıyı kaymak, krem şanti veya fıstık ile süsleyip servis yapın -------------------------------------------------------------------------------- AYVA REÇELİ Malzemeler : 1250 gr ayva1,5 kg toz şeker 5 bardak su 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı : Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra kalın rende ile rendeleyin Rendelenmiş ayvaları suya atılıp 5 dakika haşlayın Haşlandıktan sonratoz şekeri katıp karıştırarak eritin Orta ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın Reçel kıvamını alınca 2 çorba kaşığı limon suyunu katın Limonun her tarafa eşit dağılması için hafifçe karıştırıp bir taşım kaynatın Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltıp, serin ve kuru bir yerde saklayın
|
|
|
|