Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, muhallebi

Çilekli Muhallebi...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Muhallebi...



Malzemeler (6 Kişilik)

Muhallebi için;
  • 3 Su Bardağı (600 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı (150 gr) Şeker
  • 1 Çay Bardağı (45 gr) Un
  • 2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası
  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
Çilek Sosu için;
  • 600-700 Gr Çilek (Püre halinde 2 su bardağı olacak)
  • 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası
  • 1/2 Su Bardağı (100 ml) Su
Yapılışı
  • Muhallebi malzemelerini bir tencereye koyun ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin
  • Karışım kaynamaya başlayınca, ocağı kapatın
  • Ara ara karıştırarak ılınmasını bekleyin
  • Ilınınca, üzerinde bir parmak kadar, boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın
  • Çilekleri yıkayıp, irice doğrayın ve rondoda çekerek püre haline getirin
  • Küçük bir tencereye, çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı koyun
  • Orta ateşte karışım kaynayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin
  • Sos kaynamaya başlayınca, ateşi kısın ve 10 dk pişirip, ocağı kapatın
  • Arada karıştırarak ılınmasını sağlayın
  • Ilınan sosu muhallebilerin üzerine ekleyin
  • Soğuyunca üzerlerini strechfilm ile kapatarak buzdolabına kaldırın ve servis etmeden önce en az bir gece bekletin



NOTLAR ve SERVİS ÖNERİLERİ;
  • Muhallebiniz puding kıvamında olsun, kaşıkla yensin isterseniz, yukarıdaki tarif ile yapabilirsinizBir Borcam’a ya da kalıba döküp dilim dilim servis etmek istiyorsanız, krema piştikten sonra, mikserle 6-7 dk –krema soğuyana kadar- çırpın
    Hafifçe ıslattığınız küçük bir kalıba ya da kare Borcam’a dökün Üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin Bu şekilde hazırlarsanız YALANCI TAVUK GÖĞSÜ yapmış oluyorsunuz İsterseniz çırpma aşamasında bir yemek kaşığı yumuşak margarinde ekleyebilirsiniz ama şart değil, ben eklemiyorum
  • Aynı şekilde çilek sosunuzda muhallebinin üzerinde dilim dilim kesilsin, sert olsun isterseniz, yukarıdaki tarifte 1 yemek kaşığı (tepeleme) olan nişastayı; 2 yemek kaşığı (silme) yapabilirsiniz
  • Akışkan bir çilek sosu isterseniz; 1 su bardağı (200 ml) su ve 1 yemek kaşığı nişasta kullanın
  • Muhallebi olarak, vanilyalı pastacı kreması, sade krem şantili pastacı kreması ve beyaz çikolatalı pastacı kreması da kullanabilirsiniz, hepsi şahane olur Yalancı tavuk göğsü için, mikser ile çırpma işlemi bu kremalar için de geçerli
  • Çilek sosunu yukarıdaki ölçüler ile hazırlarsanız, oldukça fazla çıkıyor Muhallebiyi iki ölçü pişirerek, 10-12 adet tatlı hazırlayabilirsiniz ya da yarım ölçü sos pişirebilirsiniz
  • Tatlıyı kalıba döküp, dilimleyerek servis edecekseniz, çilek sosun ölçülerini değiştirmenize gerek yok, tam gelir
  • Artan çilek sosunu, "Sütlü İrmik Tatlısı" hazırlayıp, üzerinde servis edebilirsiniz
PÜF NOKTA;
  • Çilekleri rondo da çekerken, kısa aralıklar ile çalıştırın Uzun süre elinizi basılı tutup tek seferde, püre haline getirirseniz, aletin bıçağı ısınır; sosunuz acılaşır ve rengi koyu olur (Bu püre yapacağınız hemen her şey için geçerli, örneğin; ıspanak gibi)


Akşam iftara hazırladığım güzel hafıf bir tatlı,sizlerle paylaşmak istedimyapan herkese şimdiden afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.