![]() |
Muhallebili Kadayıf 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhallebili Kadayıf 1Malzemeler 350 g kadar tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ 5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için: 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 paket sıvı krema(200ml) Hazırlanışı Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz) ![]() ![]() ![]() Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın ![]() ![]() ![]() Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() Kaynak:annemin tarifleri |
![]() |
![]() |
|