Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fistikli, şöbiyet

Fistikli Şöbiyet

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fistikli Şöbiyet





FISTIKLI ŞÖBİYET

Malzemeler :
1 pk milföy hamuru (ben pınar marka kullanıyorum çünkü tuzlu gibi olmuyor çok lezzetli)
1 su bardağı antep fıstığı ceviz veya fındıkta olabilir
100 gr tereyağı


Şerbeti için (soğuk şerbet olacak) :

5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon


Yapılışı :

Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler dört eşit parçaya bölünürHer parçanın içerisine bir çay kaşığı kadar antep fıstığı konulup çaprazından katlanır sonuçta üçgen şekli elde edilirHer parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 sat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir
Konuklarınız hayran kalacak denendi garanti veriyorum)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.