Yufka Kadayıf Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufka Kadayıf SarmasıMALZEMELER 300 gr kadayıf 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı dövülmüş ceviz 2 adet yufka 2 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti: 3 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Limon suyu Şerbet için su ve şekeri kaynatın Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın Kadayıfı elinizle didikleyin ![]() Üzerine zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın ![]() Üzerine kadayıfın yarısını yayın Dövülmüş cevizi ekleyin Rulo biçiminde sarın Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün ![]() alinti ![]() ![]()
|
|
|
|