Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağızlara, layık, tarifi, tiramisu

Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi....

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi....



Henüz damak tadınıza uygun bir tiramisu tarifi bulamadıysanız, işte size İtalyan usta aşçılardan leziz bir tarif



Malzemeler:

6 adet yumurta
450 gr mascarpone peyniri
4 yemek kaşığı şeker
2 paket kedi dili (Yaklaşık 400 gr) 1 pakette 24 adet bulunmaktadır
1 büyük fincan espresso ya da iyi kalite filtre kahve
*Brandy ya da kahve likörü (isteğe bağlı)
Kakao (tiramisunun üstünü kaplayacak kadar)
Çikolata rendesi ( dekoratif amaçlı tiramisunun üstüne serpiştirilmek üzere)

*İtalya'da tiramisuya likör koymak bölgeden bölgeye değişmektedir Ör; Napoli'de geleneksel olarak sadece kahve ile tatlandırılır, alkol konulmaz

Hazırlanışı:

Yumurtaların sarıları derin bir kaba alınır, şeker eklenir, elle ya da bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpılır Daha sonra mascarpone peyniri de eklenerek krema hazırlanır Bu aşamada istenirse likör eklenir

Ayrı bir kapta ayırmış olduğumuz yumurta beyazları içine bir fiske tuz atılarak katı hale gelene kadar çırpılır Köpük halini almış beyaz yumurtalar ile mascarpone karışımı yavaş yavaş birbirine yedirilir (Yumurta beyazı köpürtüldüğünde hızlı hareketler ile başka bir karışıma katılırsa özelliğini kaybenip sulanabilir bu nedenle yavaşça karılması tavsiye edillir) Bu işlemin ardından krema son halini alır

Tiramisuyu servis edeceğimiz kaba kahveye batırılmış kedi dilleri bir kat halinde dizilir (Kedi dili kahveyi çok fazla çekeceğinden kahvenin içine bir kere batırılıp çıkarılması yeterli olacaktır) Üzerine hazırladığımız krema dökülür İkinci kata da kedi dilleri dizilir ve üzerine krema dökülür Katları dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz

Üzerine kakao serpilir Süslemek amacıyla çikolata rendeleyerek tiramisuya son hali verilir Bazı tariflerde tiramisu yumurta akı katılmadan da yapılmaktadır Eğer tiramisunuzun hacimli ve tadının yoğun olmasını istiyorsanız yumurta akını tercih edebilirsiniz

Afiyet olsun!
alıntı

enfes görünüo

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.