Sütlü Nuriye-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Nuriye-1![]() 1 yumurta 5 yumurtanın akı Yarım su bardağı su 2 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 150 gr tereyağı 2 su bardağı file badem 1 kase bütün badem içi 1 su bardağı süt Şurup için 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı limon suyu Sütlü nuriye: Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın![]() Hamur yoğurma kabına 1 yumurta ve 5 yumurta akını alın Yarım bardak tuzlu su ilave edip kar halini alıncaya kadar mikserle çırpın Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Tereyağını eritip ılınmaya bırakın Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın![]() Bezeleri nişasta serperek çok ince açın 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir yağ sürerek tepsiye yayın Üzerine file badem serpin Kalan yufkalarıda aynı şekilde tepsiye yayın En üstteki yufkayı yağlayın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri açık pembe olacak şekilde 30 dakika pişirin![]() Sütü ısıtıp ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin Soğuk şerbetin üçte birini tatlının üzerine dökün Tekrar kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin Kalan şerbeti 5dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine gezdirerek dökün Tatlı soğuyunca dilimleyin Bütün badem içleriyle süsleyip servis yapın
|
|
|
|