Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, eti, kuzu, zencefilli

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti





3 enginar
Yarım kg kuzu eti
1 soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Pul biber

Zencefilli ve enginarlı kuzu eti:
1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve bir miktar suyu bir kapta karıştırın Enginarların ince kabukları kalacak şekilde dış kalın kabuklarını soyun Dörde bölüp ortasındaki tüylü kısımları temizleyin Enginarları yıkadıktan sonra limon suyu ve un bulunan su dolu kaba alın Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın Yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip soteleyin Kuzu etlerini ilave edip suyunu saldıktan sonra enginarları ilave edin 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın Tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin Suyu az gelirse sıcak su ilave edin Pişmeye yakın tuz, pul biber ve karabiberi ilave edin Enginar ve etler yumuşayınca ocaktan alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.