İspanak Soteli Kuzu Fileto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Soteli Kuzu Fileto![]() 750 gr kuzu fileto Tuz Kekik 1 çay bardağı zeytinyağı Patates püresi için 4 orta boy patates 2 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Ispanak sote için 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr ıspanak Ispanak soteli kuzu fileto: Kuzu filetoları zeytinyağı, tuz ve kekikle marine edin Geniş bir tavada iki tarafını da pişirin Et suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Etin suyu az gelirse bir miktar ekleyin![]() Patatesleri dörde bölün Bir tencerede tuzlu suyla haşlayıp ocaktan alın Ilınınca kabuklarını soyun ve bir tabakta çatalla ezin Tereyağı ve sütü ekleyip sos tenceresinde karıştırarak sos kıvamına getirin ve ocaktan alın Bir tavada zeytinyağını ısıtın Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın ve tavada bir iki kere karıştırıp kavurun![]() Ispanak, patates püresi ve kuzu etini dilediğiniz gibi tabağa yerleştirip servis yapın
|
|
|
|