Armut Tatlısı-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Tatlısı-2![]() 4 armut 6 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı ufalanmış kek parçaları 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay bardağı un Yarım çay bardağı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 3~4 tane karanfil Şerbet için 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Armut tatlısı: Armutları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın![]() Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın 180 dereceye ayarlı fırında pişirin![]() Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın![]() AKLINIZDA BULUNSUN Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirip, karanfille süsleyerek servis yapabilirsiniz
|
|
|
|