Bademli Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tatlı![]() 250 gr toz badem 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi 125 gr pudraşeker 100 gr irmik 3 yumurta 50 gr beyaz badem Yarım portakalın kabuğu Şerbet için 500 gr tozşeker 500 ml su Yarım limonun suyu Bademli tatlı: Toz badem, hindistan cevizi, pudraşeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın ![]() Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın![]() Tozşeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin Soğumaya bırakın![]() Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin Servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|