Rokfor Soslu Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rokfor Soslu Bonfile![]() 4 parça bonfile 2 yemek kaşığı zeytinyağı 80 gr rokfor peyniri 200 ml krema Tuz Karabiber 1 kg ıspanak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 8 kiraz domates Taze kekik Rokfor soslu bonfile: Ispanakları 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya alın ve soteleyin Tuz, karabiber ekleyin![]() İki yemek zeytinyağı ile bonfileleri yüksek ateşte pişirin Tuz, karabiber serpiştirin Kremayı sos tenceresinde ısıtın Peyniri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın Domatesleri az yağda 1-2 dakika çevirin![]() Servis tabağına ıspanak soteyi yayın Üzerine bonfileyi yerleştirip sos gezdirin Kiraz domates ve taze kekik ile süsleyip servis yapın![]() Ispanakları soteledikten sonra içine yarım çay bardağı kadar krema ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz Eti, daha yumuşak olması için, zeytinyağı, sarımsak, soğan ve baharat karışımı ile bir kaç saat marine ettikten sonra pişirin
|
|
|
|