Közlenmiş Patlıcanlı İzgara Dana Pirzola |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Közlenmiş Patlıcanlı İzgara Dana Pirzola![]() 3 orta boy patlıcan 1 kırmızı dolmalık biber Yarım limonun suyu 2 orta boy kabak 8 iri kültür mantarı 4 orta boy domates 4 sivri biber 24 yeşil kuşkonmaz 200 gr dana pirzola (4 parça) 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Deniz tuzu 3 yemek kaşığı hazır fesleğen sos Közlenmiş patlıcanlı ızgara dana pirzola: İki patlıcan ve kırmızı biberi ızgarada çevirerek közleyin Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin Limon suyu, zeytin yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp sos elde edin Patlıcan ve közlenmiş biberi sos ile karıştırın![]() Kalan patlıcan ve kabağı yuvarlak dilimleyin Domatesleri ortadan ikiye bölün Fesleğen sos sürüp mangalda kızartın Kuşkonmaz, mantar, sivribiber, kabak ve patlıcanı bir kapta fesleğen sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada kızartın![]() Dana pirzolaları ızgaraya yerleştirip üzerine deniz tuzu serpin ve bir kez çevirip içi hafif pembe olana dek kızartın Izgara sebzeler ve közlenmiş ılık patlıcan ile birlikte servis yapın
|
|
|
|