Kırıntılı Vişne Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırıntılı Vişne Tatlısı![]() 500 gr vişne 1 su bardağı un 1 su bardağı file Antep fıstığı Yarım su bardağı yulaf ezmesi 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz 5 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı esmer şeker 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı mısır nişastası Kırıntılı vişne tatlısı: Meyve olarak keyifle tüketebileceğiniz vişne ile muhteşem tarifler Fıstık, un, kabartma tozu, yulaf ezmesi ve tuzu bir kasede harmanlayın Tereyağı, esmer şeker ve 1/3 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserle çırpın Parmak uçlarınızla yoğurarak kırıntı haline getirin![]() Diğer tarafta vişne, kalan şeker, tarçın ve nişastayı harmanlayıp fırın kabına yayın Kırıntı hamuru ile vişnelerin üzerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin 1 saat soğutup servis yapın
|
|
|
|