Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü![]() 500 gr brokoli 1 soğan 2 havuç 1 5 çay bardağı dondurulmuş bezelye2 kırmızıbiber Zeytinyağı 1 5 çay bardağı dondurulmuş mısır4 milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı Sos için 2 yemek kaşığı un 35 gr tereyağı 1 5 su bardağı sütTuz Karabiber Beşamel soslu ve milföylü türlü: Brokoliyi buharda yumuşayıncaya kadar pişirin Havuçların kabuklarını soyup doğradıktan sonra haşlayın![]() Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Kırmızı biberleri iri küp şeklinde doğrayıp soğanla birlikte 4 dakika soteleyin Brokoli, havuç, bezelye ve mısırları ekleyin ve ocaktan alın![]() Ayrı bir tencerede tereyağını eritin Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun Karıştırmaya devam ederek azar azar sütü ilave edin Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve sebzeli karışımı ekleyerek harmanlayın![]() Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açıp kapların üzerine kapatın Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|