Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şelame Lokum Haliwe Çerkez MutfağıÇerkezlerin ozellikle kahvaltıda,domates,peynir ve cay ile cok sevdikleri yiyeceklerden biri ![]() ![]() ŞelameMalzeme listesi hamur için: 3 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz yarım paket kabartma tozu bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı) iç malzemeleri: 200 gr beyaz peynir bir miktar doğranmış maydanoz farklı iç malzemesi icin öneri: 5-6 patates, haşlanıp ezilmiş 1 tatlı kaşığı nane tuz karabiber kızartmak için: 2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı hazırlanması: 1 hamur için gereken malzemeleri karıştırın (suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun ) unlanmış bir tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın her bir parçayı merdane kalınlığında rulo haline getirin ruloları iki parmak genişliğinde parçalara kesin![]() 2 kestiğiniz parçalara elinizle hafifçe bastırın bunları una bulayın una bulanmış parçaları merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açın![]() 3 açtığınız hamura 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun kenarlarına sıkıca bastırarak ay şeklinde kapatın (isterseniz ruletle de kesebilirsiniz ) tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin (birbirlerine yapışmasınlar)4 hamurları kızdırılmış yağda her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartıp sıcak servis yapın![]() not: hamurlardan bazılarını iç koymadan açıp ortalarına delik açarak da (hava kabarcığı olmasın diye) kızartılabilir
|
|
|
|