Yöresel Yemek Sir Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Sir TarifiBu yemek Sivasta ve Tuncelide oldukça yaygındır Çok güzel bir yemektir benden söylemesi ![]() Gerekli mazlemelerimiz: iç malzeme için; 4 su bardağı un,1 5 çay kaşığı tuz, alabildiğine su![]() Sosu için; ½ litre ayran , 1 baş sarımsak , 2 yemek kaşığı tereyağı Yemeğin yapılışı; Bir kapta unu ve tuzu karıştırıp alabildiğine su koyup yoğururuz Elde ettiğimiz hamuru bir tepsiye yayıp fırında üstü kızarana dek pişiririz Yöremizde bu haline kömbe derler Ayran ve sarımsağı bi kapta karıştırıp ısıtıyoruz Ayrı bir kapta da tereyağını eritip kızdırıyoruz Pişirdiğimiz kömbeyi geniş bir kapta (tepsi olabilir, servis tabağı olabilir) lokma lokma doğrarız ufalarız Üzerine sarımsaklı ayranı gezdirip onun üzerine de eritip kızdırdığımız tereyağını gezdiririz sonra da yemekle birlikte parmaklarımızı da yeriz Öneri; yemeği çatalla yiyoruz malum yerken ayranı ve yağı masaya damlayabilir aman dikkat elinize bir peçete alıp çatalın altında tutabilirsiniz Afiyet, bal şeker olsun yarraaasınnnn ![]() tarifi yapmadım kendi ellerimle yazdım ona göre
|
|
|
|