Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, iğdır, omaç

Omaç Helvası (İğdır)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Omaç Helvası (İğdır)



2 kg un
1 kg şeker
2 Tereyağı
Su

Un az su ile ovalanarak kalburdan veya elekten geçirilir İri parçalarla küçük parçalar birbirinden ayrılır Tencereye yağ konulur Erimeye başlayınca önce büyük parçalar eklenerek kavrulur Pembelenmeye başlayınca küçük parçalara ilave edilip dibi tutmaması için çok hızlı karıştırılır Kahverengi bir renk almaya başlayınca diğer tarafta ılık suda eritilmiş şeker una dökülür Katılaşıncaya kadar çok hızlı karıştırılır Katılaşınca ateşten alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.