Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
samsun, yanıç

Yanıç (Samsun)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yanıç (Samsun)



Malzemeler
  • 1 kg ıspanak
  • 3 adet rendelenmiş kurusoğan
  • 300 gr yağsız kıyma
  • 1 kg un
  • 1 litre su
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın Kaynar suda haşlayıp süzün Sıkarak suyunu çıkarın
  • Tereyağını eritip soğan, kıyma ve ıspanağı kavurun Tuz, karabiber ekleyin
  • Unu aldığı kadar su ile yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp portakal iriliğinde parçalara ayırın Her birini merdane ile açın İçine kıymalı karışımdan koyup gözleme şeklinde kapatın Kızgın sacın üzerinde iki taraflı pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.