Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşili, gaziantep, taraklık, tavası

Ekşili Taraklık Tavası (Gaziantep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Taraklık Tavası (Gaziantep)




Malzemeler
  • 1 kg açılmış pirzola et
  • 100 gr kuru soğan
  • 150 gr rendelenmiş domates
  • 250 gr domates
  • 50 gr yeşilbiber-
  • domates salçası
  • margarin 250 gr
  • ayva
  • yarım çay bardağı nar pekmezi
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 10gr tuz
  • pulbiber
  • 2 gr yedi türlü baharat
  • karabiber
  • 4 bardak su?
Yemek Tarifi

Bir tencereye margarin yağı ve et konur Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir, soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir, kefi alınıp kapak kapatılır, ateş biraz kısılır Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır Bu karışım etin üzerine dökülür Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.