Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kerevizli, tavuk

Kerevizli Tavuk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Tavuk





İÇİNDEKİLER

250 gr ince dilimler halinde kesilmiş fileto tavuk göğsü
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 ince dilim soyulmuş ve ince ince doğranmış taze zencefil (ben toz zencefil ekledim)
2 adet taze soğan (5 cm'lik parçalara bölünüp uzunlamasına ince ince doğranmış)
1 sap dilim dilim kesilmiş taze kereviz sapı
1 adet yeşil biber (ben renk olsun diye sarı biber kullandım)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı dry sherry

Kerevizli Tavuk hazırlanışı:

Bir kase içine yıkadığınız, dilimlenmiş tavukları koyun Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın
Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın Pişen tavukları başka bir tabağa alın
Ateşin altını iyice açın ve Wok'un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin 30 saniye boyunca karıştırın
Tavukları ve soya sosunu ekleyin Hepsini 1-15 dakika çevirerek karıştırın
Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.