Hatay Usulü Oruk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü Oruk![]() Köftesi için :1 kilo ince bulgur, 1/2 kilo tavuğun göğüs eti(aslında yağsız ince çekilmiş kıyma kullanılır ama tavuktan daha özlü olduğu için daha iyi sonuç veriyor), baş soğan, biraz kimyon 1 bardaktan az un, renk ayarına göre 3-4 kaşık biber salçası, biraz tuz, su ![]() Kıyması için : 400 gr orta yağlı kıyma,5 tane soğan , 150 gr ceviz içi(doğranmış veya az robottan geçmiş),karabiber, 1 demet maydanoz, sıvı yağ ve zeytinyağı ![]() Kızartmak için : Sıvı yağla zeytinyağı karışık Önce iç malzeme yani kıyması kavrulur ![]() Suyunu çekip kavrulan kıymaya sıvı yağ eklenir veya yarı yarıya zeytinyağı karışık olabilir ![]() İyice kavrulan kıymaya soğanı eklenir(ince doğranmış) Onunla da öldürdükten sonra karabiber tuz ceviz içi konularak devam edilir ![]() En son içine maydanoz koyup altı kapatılır karıştırılır
|
|
|
|