Kirtimburt (Kayseri) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirtimburt (Kayseri)![]() Yarım kg kemikli et Yarım kg asma yaprağı 2 soğan 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı tozbiber Kirtimburt: Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün Asma yaprağını haşlayın Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın![]() Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Eti ilave edip kavurmaya devam edin Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|