Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti1, limonlu, tavuk

Limonlu Tavuk Eti-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tavuk Eti-1





4 tavuk göğüs eti inceltilmiş
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı kapari
1 limon
Tuz
Karabiber

Süslemek için
Yarım çay bardağı ince kıyılmış nane

Limonlu tavuk eti:
Un, tuz ve karabiberi harmanlayarak bir tabağa alın Tavuk etlerini una bulayın

Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini ekleyerek önlü arkalı 5’er dakika soteleyin Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte suyunun yarısını çekene kadar pişirin

Limonu yıkayıp ince dilimleyin ve kapari ile birlikte etlere ekleyin 3 dakika daha pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Servis tabağına alın ve üzerine nane serpiştirerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.