Kokteyl Gevrekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kokteyl Gevrekleri![]() Malzemeler 12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek (her dilim 12x10 cm)60 gr tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı Dijon hardalı 2 diş dövülmüş sarımsak 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Bir tutam tuz 30 gr çok ince rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı Önce fırınınızı 220 dereceye ısıtın Birkaç fırın tepsisini yağlayın Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabukları bıçakla alın Tereyağı, hardal, dövülmüş sarımsak, maydanoz, tuz, ve kırmızı pul biberi çukur bir kaba karıştırın Kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin her iki yanlarına çok ince bir tabaka halinde karışımdan sürün Sonra ekmek dilimlerinin yalnızca birer yanına çok ince rendelenmiş parmesan peynirini serpin Her ekmek dilimini, resimde göründüğü gibi yaklaşık 18 küçük üçgen (ya da kare) biçiminde kesin Hazırladığınız üçgenleri yağlamış olduğunuz tepsilere yerleştirip, tepsileri fırına sürerek, kokteyl gevreklerini altın sarısı renk alıncaya kadar (10-15 dakika) pişirin Tepsileri fırından alıp, gevrekleri ılık olarak ya da soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|
|