Hindistancevizli Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Şekerpare![]() 2 kahve fincanı eritilmiş margarin 3 su bardağı un 1 yumurta 2 kahve fincanı pudraşeker 1 tatlı kaşığı karbonat 50 gr antepfıstığı 1 tutam tuz Hindistancevizi Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 1 5 su bardağı suYarım limonun suyu Hindistancevizli şekerpare: Eritilmiş margarini soğutun Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun Hamuru 10 dakika dinlendirin Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin![]() Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün Şerbeti çekince servis tabaklarına alın Hindistancevizi serpip servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|