![]() |
Yılbaşı Pudingi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Pudingi![]() 250 gr karışık kuru meyve 175 gr kıyılmış hurma 1 çorba kaşığı toz zencefil 100 ml portakal likörü 1 portakal 100 gr margarin 2 yumurta 1 çay bardağı esmer şeker 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 85 gr ufalanmış ekmek içi 85 gr iri kıyılmış ceviz içi Sos için: 100 gr margarin 1 çay bardağı tozşeker 50 gr bütün ceviz içi 1 portakalın suyu 3 çorba kaşığı portakal likörü Geleneksel yılbaşı pudingi: Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() Margarini oda ısısında yumuşatın ![]() ![]() ![]() Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için; küçük bir tavada margarini eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|