500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı su
etsuyu veya tavuk suyu (et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin)
5-6 Dal maydanoz
Tuz
karabiber
Yemek Tarifi
Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin 10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.