Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bar, incirli, taze

Taze İncirli Bar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze İncirli Bar





2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı ay çekirdeği içi (tuzsuz)
1 çay bardağı susam
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı tarçın
8 taze incir
Yarım su bardağı bal
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Taze incirli bar:
Taze incirlerin kabuklarını incecik soyup mutfak robotunda püre haline getirin Derin bir kaba aldığınız incir püresine bal ve eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın

Diğer tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin Hazırladığınız incirli ve yemişli harcı kağıt üzerine yayın önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp ılındırın İnce uzun çubuklar şeklinde dilimleyin

Dilimleri tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Fırından alıp soğuyuncaya kadar bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.