Armutlu Sürpriz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Sürpriz![]() 4 armut 1 5 litre su1 tatı kaşığı tarçın 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 3 tane karanfil 6 kare milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı 1 tatı kaşığı susam 50 gr kaymak Armutlu sürpriz: Suyu derin bir tencereye ilave edin Tarçın, 1 limonun suyu ve rendeenmiş kabuğu ve karanfileri ilave edin Su kaynamaya başayınca kabukları soyulmuş armutarı ekeyin 5 dakika kadar haşayıp süzün Milföy hamurarını ince şeriter şekinde uzunamasına kesin Hamurarı armutarın tamamını saracak şekilde sarın ve üzererine fırçaya yumurta sarısının yarısını sürün 200 dereceye ayarı fırında 10 dakika pişirip fırından alın Kaan yumurta sarıarını sürüp tekrar fırına verin 15-20 dakika daha pişirin Servis tabağına alıp susam serpiştirilmiş kaymaka birikte sıcak ya da ılık servis yapın
|
|
|
|