Kaymaklı Ayva Kulesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ayva Kulesi![]() 2 ayva 300 gr kaymak 1 su bardağı tozşeker 40 gr lohusa şekeri 1 tutam toz safran Nar taneleri Kaymaklı ayva kulesi: Ayvaları soyup enine yarım parmak kalın halkalar şeklinde dilimleyin Yarısını ayırıp kalanları tencereye alın Yarım bardakşeker, lohusa şekeri ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Ayvalar yumuşayana kadar pişirip süzün![]() Ayırdığınız ayva dilimlerini başka bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve kalan şekeri ilave edin Safranı ekleyipyumuşayana kadar haşlayın ve süzün ![]() Sarı dilimin üzerine kalın bir tabaka halinde kaymak ilave edip antepfıstığı serpin Kırmızı renkli ayva dilimini yerleştirin![]() Üzerlerini kaymakla süsleyip servis yapın
|
|
|
|