Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğru, dua, edebilmek, havastan, önemlidir

Doğru Dua Edebilmek, Havastan Daha Mı Önemlidir...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Selamünaleyküm arkadaşlar,

Burada yıllardır çok bilgili arkadaşlarımızdan dua çeşitleri, havas uygulamaları öğreniyoruz, ellerimizi açıp Rabbimize yalvarıyoruz

Ve genelde olay bir yerden sonra "kim ne okudu"ya dönüşüyor

Bazıları dileklerinin hemen veya genelde sık sık Rabbimizin katında kabul edildiğini belirtiyorlar, kimi ise nerede yanlış yaptıklarını

bugün bir forumda şu kullanıcı yorumu vardı,
okuyunca uzun uzun düşündüm;

"hep hayallerim hem umutlarım vardı hayata karşı ne çok şey yapmak istemiş ne çok yarım kalmıştım ;sevmiştim kavuşamayacağımı bile bile sevmiştim hayat belkide bana karşı çok acımasızdı birşeyler yapmak istiyor neye elimi atsam yarım kalıyordu tıpkı benim gibi herzaman yarım, Ta geçmişten ta gençliğimden istediğim dilediğim umut ettiğim bir dileğim vardı "Allahım ne olur bir kızım olsun"diye yalvarırdım ama derdim neyi istedim neyi hayal ettiysem hep yarım kaldı bu da olmayacak 18 yaşında alevlenen anne olma isteğim 28 yaşına geldiğimde yavaş yavaş temel atacağından habersiz hala yalvarırdım allaha "ne olur Allahım bi kızım olsun gerisi önemli değil"diye yine eksik kalacağımı yine yarım olacağımı bilmeden yanlış dilek dilemişim Allahtan Evlendim ve dünyalar tatlısı güzeller güzeli bi kızım doğdu ama bu seferde evliliğimde sorunlar var hiç bitmeyecek miş gibi gelen sorunlar Bazen diyorum ki kendi kendime boşver herşey olacağına varsın şimdiye kadar hayatında ney tam olduki bu olsun zaten herşey YARIM Ama Allahıma milyonlarca kez şükürler olsun"

Aslında Rabbimiz er ya da geç bize dilediğimiz dileği veriyor ama nasıl istediğimiz de bir o kadar önemli

Belki de "şu şu dileğim olsun, başka bir şey istemem" demek, o dilek olunca Rabbimizden ve nimetlerinden umut kesmek anlamına geliyor O nimetlere, kendimizi küstürüyoruz

O yüzden diyorum ki, her dilek sonrasında belki de o dileği unutup, hayat karışmak ve her zaman bizi bekleyen başka nimetler olduğunu bilmek daha büyük sevap Çünkü bizim için neyin hayırlı neyin daha da hayırlı olabileceğini bir tek Rabbimiz biliyor

Tıpkı Musa'nın Hızır'ı anlamayışı gibi, biz de belki hayatın akışını ve Rabbimizin bize vereceklerinin arkasındaki sırrı anlayamıyoruz

Lütfen herkes düşüncelerini, bildiklerini paylaşsın

Her an yeni bir havas formülü peşinde koşmaktansa belki de bu sırra erebilmek için Allah'ın rızasını almakay çalışmak bir çok sorunumuzun çözümü, sorumuzun da cevabı

Selametle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana neredeyse sevdiğim insanla 1 yıldır ayrıydım ama rabbime binlerce şükürler olsun bizi bir araya getirdi ve hep dualarımda allahım hayırlı kıl hayırlısıyla yarabbim dedim Allahım ben ona o bana dunyama ve ahıretıme hayırlı kıl yarabbim dıye dua ettim hiç unutsuzluga kapılmadım onun gelmeyecegını dusunsem bıle dualrımı bırakmadım kımı an oldu nefes alamadım kımı an oldu gçzyaşlarıma hakım olamadım bazen deliriyormuyum dedıgım anlar oldu ve ben o anlarda hıcbırsey yapamadıysam salavat getırdım rabbıme bınlerce şükür olsunkı sımdı tekrar bıraradayız bıraz sogukluk var ama bılıyorum rabbımın izniyle herşey eskisindende güzerl olacak ama dualarımı ederken olsun ben edeyım belki rabbım karsıma hayırlısını cıkarır sırf onun ıcın degıl rabbımın rızası ıcın yalvardım ne olursa olsun o kadar cok sevdımkı yınede allahım ne olur hayırlısıyla dedım Rabbim hepimiz hakkında hayırlısını versın gönlümüzdekileri hayırlı kılsın inşallah hayırlısıyla hiçbir engel çıkmadan yuvamızıda kurarız ama ben şunu çşrendim acı Rabbime yaklaştırıyor rabbim mutlulukla yanaştırsın bu bi sınavdı ama hiç ısyan etmedim Allahım hayırlısını versin hepimiz için
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com