![]() |
Neden Tefriciye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neden TefriciyeNEDEN TEFRİCİYE Çocukken biliyordum tefriciye ama çocuktuk işte okuyamıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() bundan 12-13 sene önce ilk defa tefriciye okumaya karar verdim şuan hatırlamıyorum ama benim için önemliydi niyeti ![]() ![]() okudum 500 kadar geldm bir akşam halamlara gittim yaşıtlarımdan herkes var toplasan 9-10 kişiyiz bende tefriciye okuyorum 500 deyim bana 100 olmadı 50 bile okusanız yeter dedim maksat çabuk bitereyim ![]() ![]() cevap:senkostra madem sen kendine güvenmiyorusn neden boyundan büyük işlere kalkıştın madem başladın oku tek başına hiç birimiz sana bırak 100-50 sana 10 tane bile okuyamayız dediler ![]() ![]() bende güldüm zaten size güvenseydim bitmiştim dedim gülerek espriler patlattım eve 12 de geldim ama bir de bana sorun dıaşrdan hiç bir şey olmaış gibi devam ettim eve geldim ağladı ağlıcam o kadar zoruma gitti ki anlatamam ![]() ![]() sonra allahın işi işte yeni okumaya başlıyorsun zorlanıyorsun ama bir yandanda ezberlemeye çalışıyorum ![]() ![]() şükür bitti 1 haftada ama fazlada 500 okumuşum düşün artık ![]() 1 hafta sonra 5 kişi başlamış okumaya ama okuyamıyorlar bitmiyor oku oku ![]() ![]() tesadüf işte sordular ne yaptın neyi ne yaptın dediniz tefrice dedi hee bilmem yerinden duruyor dedim ![]() ![]() ![]() ![]() baktım bunlar sancılı ne iş dedim tefriciye okuduk ![]() ![]() ![]() cevabım: ya sizde ha ne boyundan büyük işlere kalkışıyorsun bırak 100 yada 50 sana 10 tane bile okumam dediniz hatırlıyor musunuz dedim? yüzleri kızardı ![]() ![]() ![]() ne o kızardınız bu lafları ben çok iyi hatırladım dedim ![]() ![]() ![]() ![]() sonra halamın kızı da okum aya başladı 500 fazla bir sey demiyorum gene senkostra gerçi özür dileri utandı ![]() ![]() bende kızdım abla ben sizin en işiniz olsa koşmuyor muyum ne zaman bana güvendinzi yada lafımın arkasında olmadım dedim ![]() ![]() sonra 500 alırım dedim ama hala söylemedim fazladan okudumu ama aldım 500 de okudum ertesi günü gittim abla senden aldım 500 okudum da 500 fazla vardı bır sey demedım al sana 1000 tane helal hoş olsun dedim ![]() ![]() sonra digerleri geldile rkıvranıyorlar nasıl okusakta bitse diye bende dedim ki sırayla bitirin tek tek okumaktansa hepiniz 1 kişiye okuyun böylelikle biter deim ![]() ![]() bende neden edeyim ben size söylerken kendinizi bir şey sandınız ve benim size ihtiyacım oldugunuzu sanıyorsanız avucunuzu yalayım dedim morardı ![]() okumaya halamın kızından başla yacaklardı olmadı ![]() ![]() sonra neyse dedim allah rızası için 150 okurum dedim o kadar sevindiler ki anlatamam özür dilediler ![]() ![]() sonra herkese 500 gunluk okumaya başladım o zaman dan bu zamana birine tefriciye ıhtıyacı olsa hıc yok demem ![]() ![]() çünkü canım yandı agrıma gitti bir kere ![]() ![]() 2 ![]() 2-3 taksıt de yatmazsa ev için ödedigi para hava gitti demektir ![]() dagıtmaları ![]() ![]() ![]() ben bu komşuma 1 yıldır okuyorum ayda en az 1000-1500 arası okurdum yok demezdim ![]() sonra gene sıkıştım kendim okumaya başladım ama 1200 kaldı neyse dedim ben en iyisi komşuma çıkayım en azından bana yarına kadar kızıyla beraber 500 okusa ben gerisini okurum diye düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() hem sen oku hemde sevabını neden başkasıyla paylaşacaksın ki dedi haklısın ya bende manyak gibi geldim yardım et dıyorum 1 gün geç bitsin ne olcak dedim indim ama içime oturdu anlatamam arkadaşıma gittim apartmadan komşumun bana yaptını anlattım ![]() ![]() ![]() ![]() neyse işi düşer bak bakalım o zaman ne olcak dedim ![]() ![]() felancanın şu işi için tefriciye okuyoruz şu kadar kaldı diye bende oralı olmadım 3 defa 3 ayrı yerde karşılaştık oralı olmadı gözümede bakıyor acaba yardım edecek mıyım diye ![]() ![]() bir gün yardım istedi yardım etde sevabına bitsin tefriciye ![]() ![]() neden başkasının sevap almasına izin veriyrosun ki dedim hem yavaşda okuyorsun yerinde olsam kimseye vermem kendim okurum hemde sevabıda kendim alırım dedim herkesin içinde morardı ![]() ![]() ![]() o zamandan bu zamana kapımı 2 kere çaldı özür diledi tefriciye istedi yardım etmedim ben çok insanlara yardım ettim ama yardım yada söylemeyi asla sevmem!!insaları geri çevirmeyi asla sevmem elimden geldigince yardım ederim ![]() ![]() biri yok dedim mi zoruma gider ![]() ![]() ![]() artık kimseye kolay kolay tefriciye yardım etmicem diye arada ediyorum sadece ![]() ![]() ben bu siteye geldimden beri tefriciye yardımı etmedim yada okumadı diye kimse diyemez ![]() ![]() ben allah rızası için okuyorum ![]() ![]() başına bunlar geldikten sonra hep sanalda yardım ettim kimseden nankörlük görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi anladınız mı arkadaşlar neden hızlı ve insanlara bu kadar çok tefriciye yardımı ettimi ![]() ![]() hiç nankörlük etmedim ama hep nankörlük gördüm ![]() ![]() kime ne zaman okudumsa hep hayırlı sonuçlarını aldım ![]() ![]() beklediklerim oldu çok deil şükürler olsun genede yaradana ![]() ![]() size tavsiye bu duayı okurken yaradana sığının ![]() ![]() yaradan ne açığınızı ortaya koyuyor nede kuyunuzu kazıyor insaoğlu hep nankörlükle gördüm çok üzüldüm ama şimdiye kadarda beni üzen kişinin kapıma gelmedini hatırlamam ![]() ![]() yaradanın o kadar büyük ki rahmet kapıları sadece 1 tane besmele çekmekle bile yaradan kapısını hemen biz zavallı kullarına açıyor ![]() ![]() hakkınızı helal edin arkadaşlar çok çok özel sebepden dolayı bir daha siteye gelmiyecem ama dualarım sizinle ![]() ![]() arada da olsa banada dua etmeyi unutmayın hakkım var mı bilmiyorum varsa helal olsun ![]() ![]() Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed selametle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|