Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tefriciye

Neden Tefriciye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neden Tefriciye

NEDEN TEFRİCİYE

Çocukken biliyordum tefriciye ama çocuktuk işte okuyamıyorduk1

bundan 12-13 sene önce ilk defa
tefriciye okumaya karar verdim şuan hatırlamıyorum ama benim için önemliydi niyeti
okudum 500 kadar geldm
bir akşam halamlara gittim yaşıtlarımdan herkes var toplasan 9-10 kişiyiz bende tefriciye okuyorum

500 deyim bana 100 olmadı 50 bile okusanız yeter dedim maksat çabuk bitereyim

cevap:senkostra madem sen kendine güvenmiyorusn neden boyundan büyük işlere kalkıştın madem başladın oku tek başına
hiç birimiz sana bırak 100-50 sana 10 tane bile okuyamayız dediler

bende güldüm zaten size güvenseydim bitmiştim dedim gülerek espriler patlattım eve 12 de geldim ama bir

de bana sorun dıaşrdan hiç bir şey olmaış gibi devam ettim eve geldim ağladı ağlıcam o kadar zoruma gitti ki anlatamam

sonra allahın işi işte yeni okumaya başlıyorsun zorlanıyorsun ama bir yandanda ezberlemeye çalışıyorum
şükür bitti 1 haftada
ama fazlada 500 okumuşum düşün artık

1 hafta sonra 5 kişi başlamış okumaya ama okuyamıyorlar bitmiyor oku oku
tesadüf işte sordular ne yaptın neyi ne yaptın dediniz
tefrice dedi hee bilmem yerinden duruyor dedimkestim attım

baktım bunlar sancılı ne iş dedim tefriciye okudukeeeeeeeeee yardım et oldu tmm dedim

cevabım: ya sizde ha ne boyundan büyük işlere kalkışıyorsun bırak 100 yada 50 sana 10 tane bile okumam dediniz hatırlıyor musunuz dedim?
yüzleri kızardı
ne o kızardınız bu lafları ben çok iyi hatırladım dedimaldık cevabı ddiler

sonra halamın kızı da okum
aya başladı 500 fazla bir sey demiyorum gene senkostra gerçi özür dileri utandıyardımına ihtiyacım var dedi

bende kızdım abla ben sizin en işiniz olsa koşmuyor muyum ne zaman bana güvendinzi yada lafımın arkasında olmadım dedim

sonra 500 alırım dedim ama hala söylemedim fazladan okudumu ama aldım 500 de okudum ertesi günü gittim

abla senden aldım 500 okudum da 500 fazla vardı bır sey demedım al sana 1000 tane helal hoş olsun dedim

sonra digerleri geldile rkıvranıyorlar nasıl okusakta bitse diye bende dedim ki sırayla bitirin

tek tek okumaktansa hepiniz 1 kişiye okuyun böylelikle biter deimbirisi ii dedi nede olsa sen yardım etmezsin dedi

bende neden edeyim ben size söylerken kendinizi bir şey sandınız ve benim size ihtiyacım oldugunuzu sanıyorsanız avucunuzu yalayım dedim morardı

okumaya halamın kızından başla
yacaklardı olmadıbenim yardım ettimi ve bitiigini duyunca şok oldular
sonra neyse dedim allah rızası için 150 okurum dedim o kadar sevindiler ki anlatamam özür dilediler

sonra herkese 500 gunluk okumaya başladım o zaman dan bu zamana birine tefriciye ıhtıyacı olsa hıc yok demem
çünkü canım yandı agrıma
gitti bir kere

2bir gün komşumun kızkardeşinin kocası ev alıcak ama evin taksitlerini ödemeye başlamışlar nasıl bir anlaşma bilmiyorum hiç sormadım

2-3 taksıt de yatmazsa ev için ödedigi para hava gitti demektir neyse başladılar okumaya türkiyede hangi tanıdık varsa aramışlar toplasan 1500 geçmez

dagıtmalarıkomşum merdivende gördü konuyu aynen anlattı yardım et ii dedim ben okudukça söylerim dedim ççneyse 1500 okudum gerisinide kendi aralarında okumuşlar

ben bu komşuma 1 yıldır okuyorum ayda en az 1000-1500 arası okurdum yok demezdim
sonra gene sıkıştım kendim okumaya başladım ama 1200 kaldı neyse dedim ben en iyisi komşuma çıkayım en azından bana yarına kadar kızıyla beraber 500 okusa ben gerisini
okurum diye düşündüm
çıktım kapıda demez mi sen hızlı okuyorsun ne işin var ki senin 1 gün geç bitir ne olcak

hem sen oku hemde sevabını neden başkasıyla paylaşacaksın ki dedi haklısın ya bende manyak gibi

geldim yardım et dıyorum 1 gün geç bitsin ne olcak dedim indim ama içime oturdu anlatamam

arkadaşıma gittim apartmadan komşumun bana yaptını anlattım zoruma gitti
neyse işi düşer bak bakalım o zaman ne olcak dedimgene toplulukta felan karşılasıyoruz sureklı kadının agzında

felancanın şu işi için tefriciye okuyoruz şu kadar kaldı diye bende oralı olmadım 3 defa 3 ayrı yerde karşılaştık oralı olmadı

gözümede bakıyor acaba yardım edecek mıyım diye

bir gün yardım istedi yardım etde sevabına bitsin tefriciye cevabım:1 gün geç bitsin ne olcak

neden başkasının sevap almasına izin
veriyrosun ki dedim hem yavaşda okuyorsun yerinde olsam

kimseye vermem kendim okurum hemde sevabıda kendim alırım dedim herkesin içinde morardı

o zamandan bu zamana kapımı 2 kere çaldı özür diledi tefriciye istedi yardım etmedim

ben çok insanlara yardım ettim ama yardım yada söylemeyi asla sevmem!!insaları geri çevirmeyi asla sevmem elimden geldigince yardım ederim

biri yok dedim mi zoruma giderkimse kimseye yardı etmek zorunda deil ama iş öyle deil

artık kimseye kolay kolay tefriciye yardım etmicem diye arada ediyorum sadece

ben bu siteye geldimden beri tefriciye yardımı etmedim yada okumadı diye kimse diyemez
ben allah rızası için okuyorum

başına bunlar geldikten sonra hep sanalda yardım ettim kimseden nankörlük görmedimacı söz duymadım allah razı olsun herkesten

şimdi anladınız mı arkadaşlar neden hızlı ve insanlara bu kadar çok tefriciye yardımı ettimi

hiç nankörlük etmedim ama hep nankörlük gördüm

kime ne zaman okudumsa hep hayırlı sonuçlarını aldımşimdiye kadar okuyupda arada demekki zamanı var dye

beklediklerim oldu çok deil şükürler olsun genede yaradana

size tavsiye bu duayı okurken yaradana sığının
yaradan ne açığınızı ortaya koyuyor nede kuyunuzu kazıyor insaoğlu hep

nankörlükle gördüm çok üzüldüm ama
şimdiye kadarda beni üzen kişinin kapıma gelmedini hatırlamam

yaradanın o kadar büyük ki rahmet kapıları sadece 1 tane besmele çekmekle bile yaradan kapısını hemen biz zavallı kullarına açıyor

hakkınızı helal edin arkadaşlar çok çok özel sebepden dolayı bir daha siteye gelmiyecem
ama dualarım sizinle

arada da olsa banada dua etmeyi unutmayın
hakkım var mı bilmiyorum varsa helal olsun

Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

selametle senkostra

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com