|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| almandan, badar, büyünün, canımı, hayat, kaybettirdikleriniye, korkmuyorum, uzunallahım |
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandanher sey bos ![]() ![]() allahim hakkimi istiyorum al , ne olur al o insanlardan diyorum almiyor , alsada sevinecek mutlu olacak degilim hersey zamaninda guzel gecmisimi allah bana verecek degil ,yeniden dogarmisin deseler istemem icim buruk ![]() ![]() belki de ben anlamiyorum ,anliyamiyorum allahin kurallarini sunu iyi biliyorum cahil kotu insan babaniz bile olsa kacin kendinizi ,cocuklarinizi yakinlarinizi uzak tutun ![]() ![]() hadisler diyebilir akrabadir ,annedir babadir,komsudur sudur budur ziyaret edin yakinlasin diyebilir ( yardima ihtiyaci varsa yardim edin ,saygi gosterin ama uzak durun ) hadis gercek sahtemi belli degil, genelleme de olabilir ![]() ![]() siz bosverin uzak durun sanmayin allah yaptiginiz iyilik yuzunden size yardimci olur,ona bagli kaldiginiz guvendiginiz icin size,sizlere yardimci olur ![]() ![]() belki olur belki de olmaz (yillarca aci cekersiniz allah buyuk dersiniz, yardim eder mi etmez deger mi degmez,ALLAH mesguldur dua edersiniz duyar mi duymaz, oteki dunyaya birakir ![]() ![]() degmez )bosverin Uzak durun uzaklaşın ![]() ![]()
|
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandan |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı AlmandanDurumunuzu anlıyorum ![]() Acı çekmiş görünüyorsunuz ve isyan aşamasındasınız![]() İzniniz olur ise yazınızı değerlendirmek istiyorum ; Her şey boş ![]() Evet her şey Bu Dünya İçin Boş, Bu Dünyada Boş![]() Burası imtihan dünyası![]() Şöyle ki ; Milyarlarca galaksi varken , dünyada olmayı sen seçmedin ya da ben ![]() Bir sürü kıta ülke varken Türkiye'de bulunmayı ben seçmedim![]() ya da her ne ise bulunduğunuz yeri![]() 81 ilden İstanbul'da bulunmayı, doğmayı ben seçmedim Ailemi ben seçmedim![]() Kendimi falan isimli falan falancanın rahminden çıkarken buldum![]() ve bana bu ismi de onlar verdi![]() Dinimi mezhebimi onlar belirledi![]() Ancak Allah Bana Akıl verdi, İçime Şüphe Duygusu Verdi![]() Benden Onu Bulmamı İstedi![]() Dinim İslam (elhamdülillah) olsa da Rab sorgulamamı neden bu dine mensub olduğumu bilmemi istedi![]() ya da şöyle bakalım ; ortalama bir insanın yaşamı 70yıl değil mi? yani herşeyi Güneş'in ışınsal platformu üzerinde yaşadığımızı var sayarsak, Güneş'in çevresinde yaşamımıza devam ediyorsak ve Güneş'in 1 yılı 255 milyon yıl sürüyorsa 70 yıllık zaman ölçüsünde, bizim 70 yıllık hayatımızın değeri nedir?? 255 milyon yılda , 70 yıl denilen süreç sadece 8,6 saniyedir ![]() Yani bir insanın bir rüya süresi![]() Yani ortalama bir süre yasayan bir insan bile 8,6 saniye yaşamış olurken ve önümüzde bunca kanıt varken bunca söylenen varken Rabbin Hikmetinden Sual Olunması Haddimize mi ? Allah akıl vermiş , düşün diye ![]() ![]() Allah şüphe vermiş , şüphe et ve bul diye ![]() ![]() Rab hiç bir zaman meşgul değildir ![]() Rab her daim kulunun yanındadır![]() Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz![]() Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca![]() Kibrimizden Sıyrılmalıyız![]() Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz![]() Hepimizin Unuttuğu şu ki ; yukarıda bir yerlerde tahtında oturup herkese kızan ya da gülümseyen ak sakallı bir ihtiyar yok ! |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı AlmandanAllahına kurban senin Meczup kardeş ne güzel yazmışsın Bende yukardaki arkadaşla aynı dertlerden muzdaribim Şu an bile hayatım zindan gibi Ama şunu çok iyi biliyorumki O' hep beni görüyor izliyor ve gerektiği zaman gerekli müdahaleyi yapacaktır![]() ''Rab hiç bir zaman meşgul değildir ![]() Rab her daim kulunun yanındadır![]() Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz![]() Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca![]() Kibrimizden Sıyrılmalıyız![]() Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz![]() ''Allah senden yüzbinkere razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandansalihh Nickli Üyeden Alıntı Allahına kurban senin Meczup kardeş ne güzel yazmışsın Bende yukardaki arkadaşla aynı dertlerden muzdaribim Şu an bile hayatım zindan gibi Ama şunu çok iyi biliyorumki O' hep beni görüyor izliyor ve gerektiği zaman gerekli müdahaleyi yapacaktır![]() ''Rab hiç bir zaman meşgul değildir ![]() Rab her daim kulunun yanındadır![]() Unutmamalıyız ki ; Ben Ben'i Unutsam Dahi Rab Beni Unutmaz![]() Aklınızın Karışık Durumundan Çıkmanız İçin Egonuzu Yenmeniz Gerekir Kanımca![]() Kibrimizden Sıyrılmalıyız![]() Kibrimizden sıyrılıp bütün kalbimizle rabbe dönebilmeyi bilmeliyiz![]() ''Allah senden yüzbinkere razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim Sizden de Razı Olsun ![]() Hiç bir şey yapamasanız bile secdeye kapanıp ağlayın ![]() Sadece Rab'den Dilemeli ![]() Sadece Rab'den İstemeliyiz![]() " La Tahzen İnnALLAHe Meana ![]() " Bunu hiçbir zaman unutmuyorum ben![]() Her Daim İlk Aklıma Gelendir![]() Gözyaşlarımızı sadece Rabb(e) -için- akıtalım![]() ![]() Selam ve Dua İle ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandanbirçare kardeşim "hain nefsin şeytan ile bir olmuş" gözünü seveyim yol yakın iken geri dön bu isyankar tutumdan ![]() Yıllar öncesinde bende senin gibiydim hatta Rabbim affetsin varlığını-yokluğunu dahi sorgulamıyordum Bir gün şöyle bir durup arkama bakma gereği duyduğumda yaşanılası bütün günahları malesef yaşadığımı gördüm o kadar boştu ki artık hiç bir şey tat vermiyordu nefsin direktifleri doğrultusunda dolu dizgin koşarken şu boş dünyada güzel olanı, gerçek olanı, tek aslında var olanı gözden kaçırdığımı yada görmezden geldiğimi gördüm Ve bunun pişmanlığı köz gibi düştü yüreğime Ve farkına vardım ki hayatımda karşılaştıım badereleri olumsuzlukları aslında kendi ellerim ile hazırlamış olduğumun farkına vardım Aslında azdı bile kendimce bunca günaha rağmen tek bir güzel şeyi dahi hak etmiyordum Ama kurban olduğum o kadar bağışlayıcı ve o kadar merhametli ki hala yaşıyor ve geç kalmışlığımın kederi olsa da ona gerçek anlamda kul olabilmek için var gücümle çabalıyorum Ve bir insanın dünyada sahip olabileceği gerçek güzelliklere de sahibim zaten Yaşadığım olumsuzluklarda işlemiş olduğum günahlarımın kefareti, ki : hiç bir zaman Allah (c c ) ahirete ertelemiyor sandığınız gibi her şeyi, bu dünyada mümkün olduğunca günahlarınızdan arınmanız ahirette çektiğiniz azabın hafiflemesi için fazlası ile merhametli davranıyor Hakkımı istiyorum demişsiniz kardeşim ! Önce sahip olduğunuz güzelliklerin hakkını verin bence ![]() ![]() ![]() ![]() Selamunaleykum |
|
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı Almandanbircare Nickli Üyeden Alıntı her sey bos ![]() ![]() allahim hakkimi istiyorum al , ne olur al o insanlardan diyorum almiyor , alsada sevinecek mutlu olacak degilim hersey zamaninda guzel gecmisimi allah bana verecek degil ,yeniden dogarmisin deseler istemem icim buruk ![]() ![]() belki de ben anlamiyorum ,anliyamiyorum allahin kurallarini sunu iyi biliyorum cahil kotu insan babaniz bile olsa kacin kendinizi ,cocuklarinizi yakinlarinizi uzak tutun ![]() ![]() hadisler diyebilir akrabadir ,annedir babadir,komsudur sudur budur ziyaret edin yakinlasin diyebilir ( yardima ihtiyaci varsa yardim edin ,saygi gosterin ama uzak durun ) hadis gercek sahtemi belli degil, genelleme de olabilir ![]() ![]() siz bosverin uzak durun sanmayin allah yaptiginiz iyilik yuzunden size yardimci olur,ona bagli kaldiginiz guvendiginiz icin size,sizlere yardimci olur ![]() ![]() belki olur belki de olmaz (yillarca aci cekersiniz allah buyuk dersiniz, yardim eder mi etmez deger mi degmez,ALLAH mesguldur dua edersiniz duyar mi duymaz, oteki dunyaya birakir ![]() ![]() degmez )bosverin UZAK DURUN KACIN UZAKLASIN ![]() ![]() ![]() Arkadasım senin durumunda bırcok kişi var bu sıtede ![]() Bunlardan bırı de benım![]() Bende 1 tane şerefsiz yüzünden işimden gücümden oldum 29 aydır iş arıyorum Fakat hala işe girebılmıs degılım ama benı bu duruma düşürenler hayatlarını çok güzel yaşamaya devam edıyor![]() Sana ve bana düşende dua etmeye devam etmek, o kişilerinde biran önce yaptıklarının cezasını yaşamasını Allahtan istemek![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyünün Kaybettirdikleri...Niye Hayat Bu Badar Uzun...Allahım Korkmuyorum Senin Canımı AlmandanTERMAL Nickli Üyeden Alıntı Arkadasım senin durumunda bırcok kişi var bu sıtede ![]() Bunlardan bırı de benım![]() Bende 1 tane şerefsiz yüzünden işimden gücümden oldum 29 aydır iş arıyorum Fakat hala işe girebılmıs degılım ama benı bu duruma düşürenler hayatlarını çok güzel yaşamaya devam edıyor![]() Sana ve bana düşende dua etmeye devam etmek, o kişilerinde biran önce yaptıklarının cezasını yaşamasını Allahtan istemek![]() ![]() Bak ben 29 aydır gece gündüz dua edıyorum ama hala bırsey değişmedi ![]() Sende dua et baska elimizden birsey gelmıyor![]() Allah o kişilerden tez vakitte hakkımızı alsın![]() Onlar yaptıkalrının bedelini en ağır şekilde ödesinler o günler için yaşıyorum ve onları sürünürken görmeyi çok istiyorum![]() ![]() Kardeşim iyi diyorsun hoş diyorsun da onların kötü gününü görmeyi değil ; kendinin iyi günlerini görmeyi dile ![]() Rabbim yardımcınız olsun ama Başkaları için kötü şeyler istemektense Kendiniz için İyi Birşeyler İsteyin![]()
|
|
|
|